Witte Anjer Perkje geopend: 'Belangrijk dat veteranen een vast plekje hebben'Tijdens Nederlandse Veteranendag is op zaterdag 25 juni bij het station in Meerssen het Witte Anjer perkje geopend. De witte anjer is in Nederland geïntroduceerd als symbool van waardering voor Nederlandse veteranen. Onze gemeente telt zo’n 70 tot 80 veteranen. De CDA-fractie diende in november vorig jaar een voorstel in om zo'n perkje te maken. "We vinden het heel belangrijk dat de veteranen en zeker de jonge veteranen een vast plekje hebben. Zo staan we stil bij wat zij hebben gedaan voor onze vrijheid", aldus Agnes Jonkhout van het CDA.

https://youtu.be/IjrVSXx575s

Blij met het initiatief
Veteraan Klaas-Jacob Bakker is blij met het initiatief: "Op gemeentelijke niveau is er niet zo veel te doen voor veteranen. Ik ben echt blij dat de gemeente dit initiatief heeft opgepakt. Er komen veel mensen langs, de plek is heel goed. De kans is groot dat de mensen het zien en gewezen worden op het bestaan van veteranen." Het perkje staat op het plein voor het station in Meerssen.