woensdag 7 juni 2023

Meer dan 20.000 euro schade door overlast: camerabewaking bij WereldsterEr is in totaal meer dan 20.000 euro aan schade door overlast van jongeren bij de Wereldster. Burgemeester Mirjam Clermonts heeft besloten om camerabewaking op te hangen bij het kindcentrum. Dat schrijft ze in een brief aan de ouders van de kinderen. Clermonts schrijft dat ze zich zorgen maakt en boos is over de aanhoudende overlast.

Gesloopt
Volgens Clermonts zijn hekken, prullenbakken en meubilair rondom De Wereldster gesloopt. Ook zijn er ramen ingegooid en is er gesprongen op zonnepanelen op het dak. "Voor mij is dan nu ook de maat vol", aldus de burgemeester. Nog voor de zomervakantie worden werkzaamheden gestart om camera's op te hangen bij het schoolgebouw. "Ik wil u bovendien vragen dit onderwerp te bespreken met uw kinderen", schrijft Clermonts aan de ouders.

Verschillende maatregelen
De burgemeester schrijft dat sinds de opening van het Kindcentrum in Meerssen overlast, vernielingen en intimidatie aan medewerkers plaatsvindt door jongeren van tussen de 9 en 15 jaar. "We hebben al allerlei maatregelen getroffen", schrijft Clermonts. Ze verwijst naar het wijzigen van openingstijden van het speelplein en borden die ophangen. Ook zijn er al gesprekken geweest tussen kinderen en straatcoaches, boa's en politie. "Helaas zonder resultaat", zo staat in de brief.