woensdag 7 juni 2023

Extra raadsvergadering over bestuursakkoord en installatie wethouders, live op tvDe gemeenteraad komt komende donderdag bijeen over het bestuursakkoord van Lokaal DNA, CDA en KIJK!!!. Ook worden tijdens die raadsvergadering de nieuwe wethouders geïnstalleerd. Daarnaast wordt er afscheid genomen van de oude wethouders. De vergadering is live te volgen op Meer Vandaag. De raadsleden zijn dit keer bijeen in gemeenschapshuis De Stip.

Nieuwe woningen
In het bestuursakkoord van de drie partijen staat onder meer dat ze minimaal 150 nieuwe woningen willen bouwen de komende vier jaar. Hun ambitie is dat er 500 nieuwe woningen komen. Verder wil de partij dat Meerssen zelfstandig blijft en de samenwerking gaat opzoeken naar omliggende gemeenten.

Lees meer: Dit zijn de plannen van de coalitie voor de komende 4 jaar

Wethoudersploeg
Na het bestuursakkoord worden Bjorn Molling (Lokaal DNA), Inge Smeets (Lokaal DNA), Vanessa de Rond (KIJK!!!) en Louk Bongarts (CDA) geïnstalleerd als wethouder. Samen vormen ze de nieuwe wethoudersploeg voor de komende raadsperiode.

Lees meer: Portefeuilleverdeling: Molling krijgt financiën, De Rond water en klimaat

Nieuwe fractievoorzitter.
Verder wordt Björn Hendriks geïnstalleerd als nieuw lid van de vertrouwenscommissie. Deze commissie gaat over de benoeming van de burgemeester en houdt klankbordgesprekken met de burgemeester. In de vertrouwenscommissie zitten (tot nu toe) de fractievoorzitters. De huidige fractievoorzitter van Lokaal DNA verdwijnt uit de raad omdat hij wethouder wordt. Het lijkt erop dat daarmee de uit Ulestraten afkomstige Hendriks de nieuwe fractievoorzitter wordt van Lokaal DNA.

Meer Vandaag zendt de raadsvergadering rechtstreeks uit. Vanaf 18:45 uur is er een uitzending van Uitgelicht te zien met daarin een voorbeschouwing op de vergadering.