donderdag 8 juni 2023

UNICEF speurwandeling bij Kasteel VaesharteltOp zondag 10 juli is voor de eerste keer de UNICEF speurwandeling georganiseerd. Het is een gezinswandeling die gelopen wordt in de tuinen van Kasteel Vaeshartelt. De wandeling is gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar en duurt ongeveer een uur.

Sleutelwoord
Tijdens de wandeling krijgen de deelnemers verschillende vragen voorgeschoteld die bij goede beantwoording leiden tot de vorming van het sleutelwoord. Alle kinderen krijgen na afloop een presentje. Daarnaast worden zes prijzen verloot onder de kinderen met de goede oplossing.

48 miljoen kinderen op de vlucht
Op dit moment zijn wereldwijd 48 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlog en geweld, armoede en natuurrampen. Door mee te doen en te doneren aan de speurtocht ondersteunen kinderen UNICEF in haar werk om vluchtelingenkinderen te helpen. Dit doet UNICEF door bijvoorbeeld gezinnen in vluchtelingenkampen te voorzien van schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen.

Gratis deelname en vrijwillige bijdrage
De gezinswandeling vindt 10 juli plaats tussen 11:00 uur en 16:00 uur. Deelnemen aan de wandeling is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Het evenement wordt georganiseerd door het UNICEF-regioteam Maastricht/Mergelland i.s.m. Kasteel Vaeshartelt en staat in het teken van kinderen op de vlucht. Een vrijwillige bijdrage om kinderen die op de vlucht zijn te helpen, is welkom. Meer informatie over de sponsorspeurtocht is te vinden op de website: www.unicefregiomaastricht.com.