zaterdag 3 juni 2023

Politie neemt scooter met vals kenteken in beslagDe politie heeft in Meerssen zondag een scooter in beslag genomen. De scooter had een blauw kenteken dat gebruikt wordt voor een snorscooter. Maar op de zijkant van de scooter stond een typenummer dat gebruikt wordt voor een motorscooter met 125 cc. Ook wilde de eigenaar geen duidelijkheid bieden over de herkomst van de scooter.

Gehoord
"Omdat hij inmiddels was aangemerkt als verdachte (het voeren van een valse kentekenplaat) was hij ook niet verplicht om hier antwoord op te geven", zo schrijft de politie. De scooter is in beslag genomen voor technisch onderzoek. De politie hoopt op die manier te achterhalen waar de scooter vandaan komt. De jongeman wordt later gehoord over de kwestie. De officier van justitie gaat bepalen wat er gaat gebeuren met de scooter.

Niet verzekerd
De politie legt uit waarom het belangrijk is te rijden met een kenteken. "Als het voertuig wordt gereden zonder kenteken is dit niet verzekerd, daarnaast rijdt de bestuurder zonder rijbewijs. Als er met het voertuig een aanrijding ontstaat zal de bestuurder uit eigen zak alle schade moeten vergoeden. Bij materiële schade is dit nog enigszins te overzien, maar bij letselschade kunnen deze bedragen oplopen tot bedragen met meerdere nullen."