woensdag 7 juni 2023

IVN-buurtwandeling Kalverbos en Landgoed SchietecovenOp woensdagavond 3 augustus wordt er door IVN Meerssen een excursie georganiseerd door het Kalverbos en de fruitgaarden van Landgoed Schietecoven. Gilbert en Didier Petit van Landgoed Schietecoven, dat circa 22 ha omvat, zullen de buurtwandeling leiden.

Hellingbos
Het Kalverbos is een hellingbos dat ligt tussen Meerssen, Humcoven en Schietecoven. Aan de noordwestkant grenst het bos aan de A2. Via de in 2013 aangelegde ecoducten Kalverbosch en Bunderbosch is het Kalverbos verbonden met het aan de westzijde van de A2 gelegen Bunderbos. Het Kalverbos ligt op de zuidelijke helling van de Kruisberg in het zuidwesten van het Centraal-Plateau en tevens op de noordhelling van het Geuldal en de westhelling van de Watervalderbeek. Woensdagavond 3 augustus: om 19:15 uur verzamelen op het terrein van Hekstraat 56 Ulestraten.