donderdag 8 juni 2023

Oud-wethouder IJff aan de slag bij Algemeen Bestuur WaterschapOud-wethouder Gerard IJff gaat aan de slag bij het Algemeen Bestuur van Waterschap Limburg. Hij volgt Sjraar Roelofs op van partij Water Natuurlijk Limburg. Roelofs moet vanwege gezondheidsredenen zijn werk neerleggen. IJff had tijdens zijn wethouders periode in Meerssen water in zijn portefeuille. In 2019 was IJff ook al lid van het bestuur, maar toen hij wethouder in Meerssen werd, moest hij die functie opgeven.

Maatregelen
IJff laat in een reactie weten: "Met name natuurvriendelijke maatregelen ten behoeve van de waterveiligheid in het Heuvelland in zijn algemeenheid en de Geul in het bijzonder zullen mijn interesse hebben. Tevens natuurlijk de samenwerking tussen het Waterschap, Rijkswaterstaat en de gemeente Meerssen rond het gebied bij het kanaal."