KIJK!!! maakt zich zorgen om sluiting Auw KerkPartij KIJK!!! maakt zich zorgen over de huisvesting van de verenigingen en stichtingen die gebruik maken van de Auw Kerk in Bunde en die nu op korte termijn een oplossing moeten vinden. Tussen de sluiting van de Auw Kerk en de mogelijke opening van de Agnes Kerk zit een tijd van tenminste een jaar, of nog langer.

Vragen
De partij wil nu van het college van burgemeester en wethouders weten welke stappen er worden gezet om dit probleem op te lossen en heeft vragen hierover gesteld. Zo wil de partij weten of en welke stappen al eventueel gezet zijn om het probleem op te lossen. Ook het verdwijnen van opslagplaatsen kan een probleem worden volgens KIJK!!!. Het huren van opslagplaatsen kan hier voor een tijdelijke oplossing zijn, aldus de partij.

Erfgoedhuis
De Beeldende Kunstenaars Bunde en omgeving heeft door het sluiten van de Auw Kerk geen expositie ruimte voor dit jaar en volgend jaar. Het evenement is al vanaf 2020 uitgesteld vanwege corona. KIJK!!! oppert nu het idee dat het Erfgoedhuis, dat naast het gemeentehuis ligt, hier mogelijk een oplossing voor kan zijn. Het Erfgoedhuis zou dan enkele maanden voor een gedeelte opengesteld kunnen worden.