woensdag 7 juni 2023

Onderzoek vliegtuigincident nog gaande, onduidelijk wanneer het af isHet onderzoek naar het vliegtuigincident in 2021 in Meerssen loopt nog. Dat meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) aan Meer Vandaag. Het is nog onduidelijk wanneer het onderzoek klaar is. De OVV wil hierover geen verdere uitspraken doen. Eerder liet de raad weten dat het onderzoek begin dit jaar zou worden afgerond, later werd de datum verschoven naar het begin van de zomer.

Lichtgewond
Op 20 februari 2021 verloor een vrachtvliegtuig dat opsteeg van Maastricht Aachen Airport motoronderdelen boven Meerssen. Met name in de Sint-Josephstraat kwamen brokstukken naar beneden. Twee mensen raakten lichtgewond door de vallende onderdelen. Daken en auto's raakten beschadigd.

Analyse
De Onderzoeksraad heeft het technisch onderzoek naar de motor afgerond, zo liet ze begin dit jaar weten. 'Operationele aspecten' zijn ook onderzocht. Begin dit jaar schreef de OVV in een verklaring dat het onderzoek zich bevindt in de fase waarin de verzamelde informatie wordt geanalyseerd en het rapport wordt geschreven. Het is onduidelijk of dat proces momenteel nog steeds bezig is.