woensdag 7 juni 2023

Uitbreidingsplannen camping 't Geuldal: nieuwe natuurspeelplekCamping 't Geuldal in Meerssen wil gaan uitbreiden. De camping wil een natuurspeelplek gaan aanleggen, zo schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. De speeltoestellen worden gemaakt van voornamelijk natuurlijke producten. Ook wordt een oude kromming van de Geul nieuw leven ingeblazen. Deze kromming gaat gebruikt worden als waterpartij met boomstammen. De speelplek komt naast de camping te liggen.

Boomstammen
Verder wil de camping een beverburcht aanleggen en komen er uitzichtpunten over de Geul. Op die manier kan ook het IVN spelende kinderen informatie geven over de natuur, schrijft het college. Verder worden er nieuwe planten geplant in het gebied. Over een ondiepe waterpartij komen boomstammen te liggen waar kinderen over heen kunnen klimmen. Verder komt er in de speeltuin een blotevoetenpad, kan er gevolleybald worden en wordt een insectenhotel aangelegd.

Foto: Camping 't Geuldal

Compensatie
Doordat het gebied wordt omgebouwd tot speeltuin moet de natuur gecompenseerd worden. De gemeente Valkenburg, waar de camping deels ligt, gaat samen met de gemeente Meerssen de bestemming van een stuk grond aanpassen van een agrarische bestemming naar een natuurbestemming. Het stuk grond ligt in Valkenburg.

Wanneer er wordt gestart met de bouw van de nieuwe speeltuin is nog niet duidelijk. De plannen liggen nog een aantal weken ter inzage bij de gemeente.