'Meerssen biedt al 10 jaar geen asielopvang'Meerssen biedt al 10 jaar geen asielopvang, dat meldt RTL Nieuws na het opvragen van cijfers bij het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA). Meerssen is - net als elke - wel verplicht om statushouders op te vangen, een asielzoeker met een verblijfsvergunning.

Oneerlijk
Toch is Meerssen hier niet uniek in, in totaal zou het gaan om zo’n 194 gemeentes in Nederland die in de afgelopen jaar geen opvang hebben geboden. Staatssecretaris Eric van der Burg voor Asiel en Migratie laat in een reactie weten dat de opvang oneerlijk verdeeld is over Nederland.

Opvang
Dit jaar moet Meerssen nog 19 statushouders huisvesten. Woningcorporatie Wonen Meerssen heeft al aan de gemeente laten weten dat dit gaat lukken. Maar de mogelijkheid bestaat dat de gemeente nog meer statushouders moet huisvesten vanwege de problemen rondom de opvang in heel Nederland.

Deze video maakte we eerder over het verschil tussen een statushouder en een asielzoeker:

https://www.youtube.com/watch?v=bOEql3zAS88 Benieuwd naar het verschil tussen statushouders en asielzoekers?