woensdag 7 juni 2023

Asbest gedumpt: gemeente zoekt getuigenIn Meerssen is asbest gedumpt. De gemeente roept getuigen op zich te melden. Het dumpen van afval is een milieudelict. Het is niet duidelijk wanneer en waar het afval precies is gedumpt. "Het opruimen van al deze dumpingen betaalt de gemeente Meerssen. Ook u betaalt hieraan mee in de vorm van de gemeentelijke belastingen. Dus laat het weten als u gedumpt afval ziet", schrijft de gemeente.

Dumpingen
Volgens de gemeente zijn dit soort dumpingen wekelijks aan de orde. "Denk hierbij aan het dumpen van afval, meubilair, plastic afval. Ook milieu-overtredingen zoals het dumpen van verfblikken, plastic kannen met inhoud, asfalt dakbedekking, asbest golfplaten of oude vloerbedekking komen elke week voor binnen onze gemeente", schrijft de gemeente.