donderdag 8 juni 2023

Lezing over kathedralen en basiliek in de SynagogeHugo Kolstee verzorgt donderdag 29 september een lezing naar aanleiding van zijn boek ‘Alle kathedralen en basilieken van Nederland’ in de Synagoge in Meerssen. Het boek beschrijft alle zeven kathedralen en vijfentwintig basilieken in Nederland. Tijdens de lezing is er aandacht voor de kathedraal en basilieken in Limburg en in het bijzonder voor de basiliek van het Heilig Sacrament in Meerssen.

Bouwkunde
Hugo Kolstee studeerde enige jaren bouwkunde en daarna geneeskunde. Hij werkte als arts in en buiten Nederland. Toen hij bij ‘toeval’ in een basiliek kwam, ging er een wereld voor hem open. Vanwege zijn interesse voor bouwkunde en geschiedenis besloot hij ze allemaal te bezoeken en te beschrijven.

Aanmelden kan via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.