woensdag 7 juni 2023

Directeur Stella Maris College vertrektJohn Hausmans, directeur van het Stella Maris College in Meerssen, vertrekt. Dat heeft hij in een brief aan de ouders en leerlingen bekend gemaakt. Hausmans werd in april 2020 aangesteld als directeur nadat de school een flinke tik op de vingers kreeg van de onderwijsinspectie.

Onrust
De onderwijsinspectie concludeerde in 2020 dat de kwaliteit van het onderwijs niet goed was. Daarnaast had de school te maken met veel wisselingen in de directie, een hoog ziekteverzuim, veel onrust en ontevreden mensen, zo schrijft de vertrekkend directeur in de brief.

Trots
"Ondanks alle maatregelen die we moesten nemen door corona hebben we de school weer goed op de kaart gezet", schrijft Hausmans. "De samensmelting met Valkenburg is prima verlopen en de inspectie heeft in september 2021 geconstateerd dat de kwaliteit weer ruimschoots op orde is. Stella Maris is weer een school geworden waar we trots op kunnen en mogen zijn." De vertrekkend directeur gaat aan de slag bij het DaCapo College in Sittard.

Opvolger
De conrectoren, het College van bestuur en de medezeggenschapsraad van het Stella Maris buigen zich over de opvolger van Hausmans. "Het mag duidelijk zijn dat de ontwikkelingen die de afgelopen jaren in gang gezet zijn doorgaan", schrijft Hausmans tot slot.