woensdag 7 juni 2023

Raad wil onderzoek naar toekomst terrein Meerssen PapierDe gemeenteraad is het eens met een onderzoek naar de toekomst van het terrein van Meerssen Papier in Weert. Dat heeft de raad donderdagavond besloten. In totaal wordt er 200.000 euro uitgetrokken voor een onderzoek. Uit het onderzoek moet naar voren komen welke mogelijkheden er zijn op het terrein van de failliet verklaarde papierfabriek.

Loods
In mei nam de gemeenteraad de beslissing om de komst van een transportbedrijf tegen te houden. Het bedrijf wilde een grote loods bouwen op het terrein. Maar de raad zag de komst van het bedrijf niet zitten en besloot het heft in eigen hand te nemen.

Onderzoek
De gemeente wil het gesprek aangaan met alle betrokken partijen, zoals de huidige eigenaar van het terrein, de provincie, het waterschap en de buurtbewoners. Ook wordt een adviesbureau in armen genomen. De verwachting is dat het onderzoek naar de papierfabriek in oktober klaar is. Het uiteindelijk voorkeursscenario wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

Werknemers
Vorig jaar werd Meerssen Papier failliet verklaard. Volgens eigenaar Rolf Pijsel draaide het hoogwater in juli 2021 het bedrijf de nek om. Tientallen werknemers kwamen op straat te staan. Daarmee kwam er na 183 jaar een einde aan de papierfabriek. De fabriek is twee keer eerder failliet verklaard, maar toen werd er een nieuwe eigenaar gezocht.