woensdag 7 juni 2023

Collecteweek Brandwonden Stichting: geef om een littekenvrije toekomstIn de week van 10 tot en met 16 oktober houdt de Nederlandse Brandwonden Stichting de nationale collecteweek. “Om ons ideaal te kunnen verwezenlijken – brandwonden littekenloos genezen – zijn we afhankelijk van alle collectanten die zich voor de brandwondenslachtoffers inzetten. Vandaar onze oproep ‘Geef om een littekenvrije toekomst’.”

"Doelwit vervelende opmerkingen"
“Mensen met brandwondenlittekens zijn vaak doelwit van vervelende opmerkingen en leven in een samenleving waarin ze met een geschonden uiterlijk zichzelf driedubbel moet bewijzen,“ vervolgt de Brandwonden Stichting in hun persbericht.

Tegenslagen overwinnen
De ambassadeurs van de Brandwonden Stichting Jeroen, Britt, Sharon en Veronica hebben na hun ongeluk ieder op hun eigen manier steun aan de Brandwonden Stichting gehad. Er zijn diverse projecten die mensen met brandwonden ondersteunen bij het oppakken van hun leven. Psychosociale hulp, cursussen waarin mensen om leren gaan met hun littekens, maar ook lotgenotendagen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom hoopt de Brandwonden Stichting in de collecteweek op Nederlands steun te mogen rekenen.

Nederlandse Brandwonden Stichting
Jaarlijks worden duizenden mensen in het ziekenhuis opgenomen met tweede- en derdegraads brandwonden. Ze bezorgen hen talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en littekens. En eenmaal weer thuis, moeten ze zich driedubbel in de maatschappij bewijzen. De Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen de littekens. “We financieren wetenschappelijk onderzoek, ondersteunen artsen en verplegend personeel, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpen slachtoffers sterker en weerbaarder te worden.” Meer informatie over projecten van de organisatie, het voorkomen van brandwonden en voorlichtingen is te vinden op www.brandwondenstichting.nl.