Eerste reacties positief over proef met kroonringenDe eerste ervaringen met de kroonringen zijn goed bevallen. In een deel van de Pastoorsbuurt in Meerssen hangen sinds een aantal weken kroonringen. Dit zijn haken waar plasticafvalzakken aan opgehangen kunnen worden.

Opgeruimd
Volgens de gemeente is goed gebruik gemaakt van de kroonringen. "Het hele gebied zag er opgeruimd uit", zegt de gemeente. 's Middags is nog een extra controle uitgevoerd. Toen waren alle zakken opgehaald, op één na. Maar dit had waarschijnlijk een andere oorzaak.

Zwerfafval
Wethouder Vanessa de Rond (KIJK!!!) is benieuwd naar de eerste reacties. Ze hoopt dat er geen zakken meer door de straat waaien en er geen zwerfafval ontstaat. "Maar waar ik echt op hoop is dat we vooral de hoeveelheid plastic afval gaan terugdringen. Ik hoop dat we over tien jaar de helft minder hoeven op te halen", zegt De Rond.

De proef met de ringen duurt in totaal een halfjaar. Daarna beslist het college of er meer kroonringen worden ingezet.