Keersjmès in Meersje en inzamelingsactie Ruggesteun keren terugHet kerstevenement Keersjmès in Meersje keert na twee jaar corona terug. Dit jaar gaat het evenement gehouden worden op zaterdag 17 december. Het doel van Keersjmès in Meersje is om het centrum om te toveren tot een nostalgisch kerstdorpje. Op diverse plaatsen in het centrum gaan koren, bandjes, blaasorkestjes, artiesten en verhalenvertellers afkomstig uit alle kernen van Groot-Meerssen en daar buiten hun bijdrage leveren. Bovendien is er ook een minikerstmarkt te bezoeken.

Inzamelingsacties voor voedselbank
Dit jaar staat het evenement in het teken van mensen die het financieel moeilijk hebben. Door de energiecrisis en de enorme prijsstijgingen worden steeds meer inwoners geraakt. Op de Markt in Meerssen gaat er daarom een inzamelingsactie gehouden worden. Inwoners kunnen daar lang houdbare voedselproducten doneren. Ook is er de mogelijkheid voor bezoekers om op diverse plekken in het centrum de Meerssense voedselbank te steunen. Zo zijn er wafels, glühwein en wenskaarsen te koop. De volledige opbrengst komt ten goede van de Ruggesteun.

https://youtu.be/a7TL-zxM-7g

Samen organiseren
De Ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen (OVSM), de bibliotheek, ontmoetingspunt de Ketel en Meer Vandaag gaan deze derde editie samen organiseren. Rachel Jongen-Ubachs bestuurslid van OVSM en eigenaar van de winkel Magazien, wil er echt een "nostalgische kerst van gaan maken." Daarbij is het evenement Keersjmes in Meersje en de inzamelingsactie de gehele dag te volgen via Meer Vandaag en al haar kanalen.