Komend jaar 11 nieuwe laadpalen voor elektrische auto'sEr komen in onze gemeente meer openbare elektrische laadpalen. Dat heeft de gemeente woensdag bekend gemaakt. In de gemeente zijn nu ongeveer 300 elektrische auto's, maar de verwachting is dat dit snel gaat groeien tot ruim 5000 in 2035. Maar niet iedere eigenaar van zo'n auto heeft plek om een laadpaal te installeren. Daarom gaat de gemeente komend jaar nog 11 nieuwe laadpalen aanleggen.

Verspreiding
Dit jaar zijn er door de gemeente al zes geplaatst. Energiebedrijf Vattenfall gaat die verspreid over de gemeente plaatsen. "Het is belangrijk dat we de overstap naar elektrisch rijden zo goed mogelijk ondersteunen", zegt wethouder Bjorn Molling (Lokaal DNA).

Op deze plekken worden de laadpalen komend jaar geplaatst:

 Spoorstraat 39F, BundeSint Rochusstraat 21, BundeHumcovenderveld 76, MeerssenBosstraat 2, MeerssenKasteelstraat 17, UlestratenProost de Beaufortstraat 16, MeerssenPastoor Geelenplein 5, RothemLeenhof 33, BundeGansbaan 61, MeerssenHeiligenbergstraat 50, BundeSchoutstraat 10, Geulle

Behoefte
Bij iedere laadpaal komen twee parkeerplaatsen. "Daarom letten we goed op waar we de nieuwe laadpalen plaatsen. Allereerst hebben we de laadbehoefte per buurt bekeken. Daarna de huidige parkeerdruk, of huizen zelf een oprit hebben, en of er simpelweg plek is voor het plaatsen van de laadpaal."

Op deze plekken zijn dit jaar al laadpalen geplaatst:
- Saint Remystraat in Bunde
- Burgemeester Binckhorststraat in Meerssen
- Pastoor Creusenplantsoen in Meerssen
- Gasthuisplantsoen in Meerssen
- Herkenberg in Meerssen
- Kasteelstraat in Ulestraten