Boomplantdag Herdenkingsbos Meerssen uitgesteldDe gemeente Meerssen maakt op hun sociale media bekend dat vanwege de uitzonderlijk warme weeromstandigheden zij hebben moeten besluiten om de gezamenlijke plantdag van de bomen in het Herdenkingsbos Meerssen te verplaatsen naar een latere datum. De plantdag was gepland op zaterdag 26 november.

Op advies boomkwekers
Dit besluit is genomen op advies van de boomkwekers. Zij gaven aan dat het planten van jonge bomen onder de huidige weersomstandigheden waarschijnlijk zal leiden tot het niet aanslaan van veel nieuwe aanplant. "Om goed te kunnen aanslaan, is het belangrijk, dat de boompjes in een rusttoestand verkeren. Door de huidige warme weersomstandigheden is daar nog geen sprake van", aldus het advies.

Adoptanten geïnformeerd
De mensen die één of meerdere bomen in het Herdenkingsbos hebben geadopteerd, zijn door de gemeente via e-mail geïnformeerd dat de plantdag eind november niet kan doorgaan. Zij krijgen zo spoedig mogelijk een nieuwe uitnodiging. “Dit is afhankelijk van het weer”, laat de gemeente verder weten.