woensdag 7 juni 2023

Drie opeenvolgende activiteiten IVN MeerssenIVN-Meerssen heeft van zaterdag 5 tot en met maandag 7 november drie activiteiten gepland. Zo doet het IVN zaterdag mee aan de Nationale Natuurwerkdag, gaan ze zondag wandelen in het Geleenbeekdal en is er maandag een lezing over sterrenkunde.

Natuurwerkdag tussen Meerssen en Houthem
IVN Meerssen doet al jaren mee aan Nationale Natuurwerkdag en heeft dit jaar gekozen voor een stukje natuur tussen Meerssen en Houthem bij de afrit van de autoweg Maastricht-Heerlen, aan het begin van de Curfsweg. Ze gaan snoeiwerkzaamheden uitvoeren en het terrein openmaken met kijkgaten zodat het terrein vanaf het wandelpad beleefbaar wordt. De Natuurwerkdag is op zaterdag 5 november 09:30 uur tot 12:30 uur. Deelnemrs kunnen zich verzamelen bij de banier van de Natuurwerkdag aan de Curfsweg. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl en kies voor de locatie Vroenhof.

Dagwandeling Geleenbeekdal
Op zondag 6 november houdt IVN Meerssen, onder leiding van twee gidsen, een dagwandeling langs de Geleenbeek. Tijdens deze wandeling lopen ze vanaf Kasteel Hoensbroek langs de Droomvijver richting Schinnen, langs de Geleenbeek, die weer mag meanderen, door de weilanden. Het is een tocht over (bos)paadjes, door klaphekjes, over heuvels met vergezichten over Nuth, Vaesrade en meer. De wandeling is ongeveer 11 km. Het vertrek is om 09.30 uur vanaf Parkeerplaats achter station Meerssen. De wandeling start om 10:00 uur vanaf Parkeerplaats Kasteel Hoensbroek. Mogelijkheid tot carpoolen vanaf P-plaats achter station Meerssen. Dit graag van tevoren doorgeven, bij een van de gidsen: Mariëlle Urlings, 06-12228149 of Ria Tuijt-Aretz, 06-42414956.

Lezing over nieuwigheden op het gebied van sterrenkunde en ruimtevaart
Dit is de titel van een lezing die verzorgd wordt door Angelo Lua voorzitter van Galileo Limburg. Waarom is de planeet Jupiter zo goed te zien? Waarom is het nodig om 10 miljard uit te geven aaneen telescoop in de ruimte? Gaan we echt terug naar de maan (en waarom zijn we zo lang weg geweest)? In de lezing wordt op deze en andere vragen ingegaan en wordt stilgestaan bij de nieuwe ontwikkelingen in de sterrenkunde en ruimtevaart. De lezing is geschikt voor 12 jaar en ouder. Lua is al zijn hele leven met Sterrenkunde bezig. IVN-Meerssen nodigt iedereen uit voor deze lezing die gehouden wordt op maandag 7 november om 19:30 uur in de Proostenkelder Markt 25a Meerssen. Informatie is te verkrijgen bij Jo Lexis secretaris IVN Meerssen: 06-29178733.

Bron foto: IVN Meerssen