woensdag 7 juni 2023

Cooky Voorn over EK 2012: 'We kregen een nieuw contract, drie weken na het EK werden we ontslagen'Oud-assistent trainer van het Nederlands elftal, Cooky Voorn, vertelt in het praatprogramma Uitgelicht over het wereldkampioenschap 2010 en het europeeskampioenschap 2012. Daar zat hij naast oud-bondscoach Bert van Marwijk op de bank. In 2010 wist Voorn met het Nederlands elftal in Zuid-Afrika de finale te halen. Twee jaar later ging het helemaal mis op het Europees Kampioenschap. Oranje werd al in de groepsfase uitgeschakeld. "We kregen een nieuw contract. Drie weken na het EK werden we ontslagen", aldus Voorn over het EK 2012.

Verder praat Cooky Voorn over het huidige Nederlands Elftal en de kansen op het WK in Qatar.

https://youtu.be/OJCAaWqmGyc

Bekijk de hele uitzending van Uitgelicht over het WK.