woensdag 7 juni 2023

Nieuwjaarsconcert Rothem’s HarmonieRothem’s Harmonie kan na twee jaar met coronabeperkingen eindelijk weer het nieuwe jaar feestelijk beginnen. Dat doen ze op zaterdag 14 januari om 19:00 uur. Gemeenschapshuis De Koel is vanaf 18:30 uur geopend voor een avond die inmiddels bekend staat als een informele, gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst voor Rothem en omstreken.

Afscheid dirigent
Tijdens deze avond zal dirigent Theo Schreurs voor de laatste keer op de bok staan. Hij heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en gaat stoppen met al zijn werkzaamheden in de muziekwereld. Tijdens zijn actieve loopbaan heeft Schreurs niet alleen in diverse orkesten bastuba gespeeld, maar ook meerdere generaties muzikanten op basisscholen en in muziekverenigingen opgeleid. De procedure voor de opvolging van Schreurs is nog niet afgerond.

Nieuw jaar nieuw programma
De harmonie is meteen na het jubileumconcert hard beginnen te repeteren aan nieuwe muziekwerken voor het Nieuwjaarsconcert. Ze luiden het nieuwe jaar onder andere in met de klanken van “Dos danzas Latinas” van André Weignein. Een muziekstuk boordevol Spaans temperament en opzwepende ritmes. Ook kunnen de bezoekers genieten van “Kansas”, een compositie vol mooie melodielijnen van de Belgische componist Jean Pierre Haeck. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat er nog een speciaal verrassingsoptreden gepland wordt. Desgevraagd wil de organisatie hier nog niets over loslaten.

Borrelen
“Natuurlijk is er tijdens deze avond voldoende ruimte om na te praten onder het genot van een lekker drankje,” laat de organisatie weten. Het concert is gratis toegankelijk. Mensen die meer willen weten over Rothem’s harmonie kunnen contact opnemen via secretaris@rothems-harmonie.nl .