Comité Sint Catharinastraat: 'Teleurgesteld in gemeente'Omwonenden van de Sint Catharinatraat in Ulestraten zijn teleurgesteld dat het voorstel van BRUG-M is afgewezen door de raad. Afgelopen donderdag diende de partij een voorstel in dat het college met een plan van aanpak moet komen voor de Sint Catharinastraat. 

Dat laat woordvoerder Luc Cleophas weten na vragen van Meer Vandaag

Oplossing
Cleophas is blij met de politieke aandacht, maar wil vooral een oplossing voor de trillingen en schade aan de woningen. Nieuw probleem in de Sint Catherinastraat is de nieuwe rondweg rond het vliegveld. Deze aanpassing heeft ervoor gezorgd dat huizen in het lager gelegen deel van de straat sneller overlast hebben van water, omdat het daar nergens naartoe kan.

Geen actie
Verder laat Cleophas weten het jammer te vinden dat er geen actie komt vanuit de gemeente: "Wij zijn er vanaf 2013 mee bezig, horen iedere keer beloftes, maar de gemeente stopt elke keer het gesprek door onbekende redenen."

Het voorstel afgelopen donderdag werd niet aangenomen. Een meerderheid van de raad stemde het voorstel weg. Ze wilden eerst wachten op onderzoeken die nog lopen.