Opnieuw hulpgoederen op weg naar OekraineVanuit Valkenburg is vrijdag een truck met hulpgoederen voor Oekraïne vertrokken. De hulpgoederen zijn verzameld in het voormalige snookercentrum aan de Palankastraat.

Levensmiddelen
Tot eind maart worden er kleding en spullen ontvangen. "Dan is winterse kleding niet meer nodig", legt Jan Aarts uit, hij is van de organisatie die de spullen gaat brengen. "Er blijft grote vraag naar houdbare levensmiddelen, medicijnen zoals paracetamol, verzorgingsmaterialen zoals luiers en incontinentiematerialen, drogisterijartikelen. Natuurlijk ook batterijen, powerbanks, maar ook schoon drinkwater."

Sinds 1 februari zijn verschillende organisaties uit Limburg samen aan de slag voor Oekraïne. Afgelopen dinsdag vertrok er een vrachtwagen vanuit Bunde naar het oorlogsgebied. In de truck zaten onder meer ziekenhuisbedden, rolstoelen en andere medische goederen. 

Grensplaats
Vanuit Valkenburg is vrijdag het derde transport vertrokken. "Maar de hal staat nog helemaal vol. Dus we gaan misschien nog zes keer richting Oekraïne, maar dat ligt aan de aanvoer. Het moeten ook goede spullen zijn", vertelt Aarts. Het transport van vrijdag is onderweg naar een grensplaats tussen Roemenië en Oekraïne. Daar worden de goederen overgeladen in kleinere bussen en naar de zwaarst getroffen locaties in Oekraïne vervoerd.