Bron afbeelding: René Willems

SV Meerssen kampioen van de vierde divisieSV Meerssen is zondag kampioen geworden van de vierde divisie B, vroeger hoofdklasse. De mannen van trainer Danny Volkers wisten de uitwedstrijd met 0-2 te winnen van HVCH (6e) uit Noord-Brabant. Met het kampioenschap komt SV Meerssen volgend jaar uit in de derde divisie.

De spelers keren nu terug naar Meerssen waarna ze de markt op gaan om hun kampioenschap te vieren.

Focus op de beker
De focus van de ploeg kan nu volledig op de finale van de KNVB-beker Zuid 2. Afgelopen dinsdag plaatste de ploeg zich voor de finale door te winnen van Avanti'31 uit Schijndel met 0-1. De wedstrijd wordt gespeeld op Hemelvaartsdag om 15:00 uur op Sportlandgoed de Haamen in Beek. Daar neemt SV Meerssen het op tegen eersteklasser Chevremont.

VV Bunde
Door het kampioenschap van SV Meerssen plaatst VV Bunde zich volgend seizoen voor de landelijke KNVB-beker. De plaatsing voor de KNVB-beker is vrij uniek voor een vierdeklasser. Clubs die in de 3e divisie spelen, plaatsen zich automatisch voor de KNVB-beker. De plek die daardoor vrij komt, gaat naar de beste verliezende kwartfinalist van de districtsbeker en dat is dus VV Bunde.