Vijf jeugdlintjes uitgereikt in gemeente MeerssenBurgemeester Mirjam Clermonts en wethouder Inge Smeets hebben woensdag vijf jeugdlintjes uitgereikt. 

Kerstcadeautjes
Alyssa Dorregeest uit Bunde is een leerling in de tweede klas van het Stella Maris College en heeft zich al vanaf haar zesde ingezet voor het goede doel. In het begin bakte ze samen met haar moeder wafels en pindarotsjes en schonk de opbrengst van 75 euro aan het Glazen Huis. Later maakte ze kerstcadeautjes voor kinderen van gezinnen die het financieel moeilijk hadden. Haar acties groeiden elk jaar in omvang en ze benaderde sponsoren, waaronder winkeliers, om te helpen. Via social media selecteerde ze gezinnen die in aanmerking kwamen voor haar acties en vorig jaar vonden 45 kinderen een kerstcadeautje onder hun kerstboom dankzij Alyssa's inspanningen. Haar acties stimuleren haar leeftijdsgenootjes om zich in te zetten voor goede doelen en haar grote hart heeft haar al op veel plaatsen bekend gemaakt, zoals toen ze meewerkte aan een kerstmiddag voor stichting Ruggesteun en speelde voor Piet op het Landgoed van de Sint in Schinveld.

Bakactie
Ivy Tilli uit Ulestraten zit in groep 8 van basisschool de Triangel en heeft zich sinds 2018 ingezet voor goede doelen. Na het doneren van haar paardenstaart aan Haardonor, begon ze met het bakken van lekkernijen om geld in te zamelen voor Stichting KiKa en Stichting Ruggesteun. Dit jaar zal ze een bakactie houden voor de Make a Wish Foundation. Ze geeft ook presentaties aan haar klasgenoten om aandacht te vragen voor haar goede doelen. Ivy is een inspiratie voor haar leeftijdsgenoten en hoopt dat haar acties anderen zullen stimuleren om zich in te zetten voor een goed doel. De acties van Ivy worden gedeeld via het schoolblad en online platform voor ouders van De Triangel.

Yowi Janssen uit Ulestraten is een vierdejaars student aan het Stella Maris College en is vrijwilliger op de gesloten afdeling van Beukeloord, waar zijn opa woont. Hij helpt ook bij activiteiten en assisteert bij het volleybalteam voor senioren. Yowi is erg zorgzaam en attent voor ouderen en brengt vreugde door zijn aandacht. Hij is ook actief in de fanfare en mist geen training.

Trainer en coach
Roy Schmets uit Meerssen is een uitzonderlijke vrijwilliger bij BC Dunatos. Hij begon op 16-jarige leeftijd als trainer voor het U12-team en is nu een zelfstandige trainer en coach voor het U16-team. Hij organiseert teambuilding-activiteiten en nam in coronatijd trainingsoefeningen op om naar de teamleden te sturen. Hij is ook bestuurslid en beheert het secretariaat van de club, helpt bij het ophalen van oud papier en is verantwoordelijk voor kleding en materiaalbeheer. Roy is een voorbeeld voor anderen en inspireert hopelijk zijn teamgenoten om ook vrijwilliger te worden.

Activiteitencommissie
Jord Verstappen uit Meerssen is een betrokken student en vrijwilliger bij BC Dunatos. Hij begon als jonge coach en traint nu zelfstandig een U16 team. Jord staat altijd klaar om te helpen bij clubactiviteiten en is actief betrokken bij de activiteitencommissie en het binnenhalen van sponsorgelden. Ondanks zijn drukke agenda kan Dunatos altijd op hem rekenen.