ZomerPodium in Meerssen moet cultuur op de kaart zettenDe gemeente Meerssen gaat deze zomer voor een zomer vol culturele activiteiten en evenementen. Elke zondag wordt er iets georganiseerd onder de noemer ZomerPodium Meerssen.

Verenigingen hebben de mogelijkheid om evenementen en activiteiten te organiseren, terwijl inwoners en toeristen een interessante activiteitenagenda krijgen aangeboden.

Voorkeur
Wethouder Louk Bongarts heeft Frank Maenen gevraagd om de planning van de zomeragenda en de coördinatie op zich te nemen. Verenigingen en artiesten uit de eigen gemeente genieten de voorkeur en ook wordt er afgestemd met de ondernemers wat het beste moment is voor een activiteit.

Zondagmiddag
De activiteiten vinden plaats op een vast moment in de week, namelijk na het uitgaan van de kerkdienst in de basiliek en voordat de gasten voor het diner komen. Op deze manier wordt Meerssen als plek voor cultuur op de zondagmiddag op de kaart gezet. 

Frank Maenen is door de gemeente Meerssen gevraagd ZomerPodium Meerssen op de kaart te zetten. Hij is enthousiast en klaar om te beginnen. Verenigingen die deze zomer willen optreden, kunnen contact met hem opnemen. 

De gemeente heeft hiervoor ruim 30.000 euro vrijgemaakt.